FELIZ shoes & accessories founder en designer Dorien de Herdt

FELIZ is mijn verhaal, ik ben schoenen en accessoires designer Dorien de Herdt.

Tijdens het exposeren van mijn examenwerk in de '90 jaren, werd ik gevraagd te komen werken bij een grote eigenwijze jonge schoenen retailer. Ik werd onderdeel van een dynamisch inkoopteam. In deze periode is mijn liefde voor het vakmanschap, leer, schoenen en tassen ontstaan. Tot op de dag van vandaag houd ik van de typische geur van leer, het geluid van de machines die bij het ambacht van schoenen en tassen maken hoort.

Tijdens mijn jarenlange ervaring als concept en product designer in loondienst ben ik veel op reis geweest voor bekende merken, heb ik heel veel geleerd, mooie mensen ontmoet, maar helaas destijds ook te veel verdriet gezien.

Ben jij je ervan bewust hoe groot de footprint is die je achter laat bij het kopen van een in Azië geproduceerd accessoire, schoen of tas?

Sta je wel eens stil bij de leefomgeving en arbeidsomstandigheden van de hardwerkende mensen die jouw garderobe in elkaar hebben gezet?

Ben je ervan op de hoogte dat wij niet ver van huis ook nog authentieke ateliers hebben?

Weet je dat veel ambachtelijke kennis verloren gaat hier in Europa?

In 2007 ben ik mijn lieve moeder verloren, mijn wereld stond stil. Alles was nu anders, toen mijn ergste tranen droog waren maakte ik de afspraak met mijzelf dat ik alles anders ging doen.

In het najaar van 2008 kwamen de eerste samenwerkingen met een aantal fantastische ambachtelijke makers in Spanje tot stand. Later ben ik ook in Portugal samenwerkingen aangegaan. Altijd met vaklieden die norm veel passie hebben voor het product wat zij vervaardigen. Deze mensen nog steeds de bouwstenen van FELIZ.

Bij FELIZ is het Europese vakmanschap gewaarborgd.

FELIZ staat voor een werkomgeving waar de menselijke normen en waarden absoluut niet verloren gaan.

En waar de ambachtelijke maker een eerlijke beloning krijgt voor het product wat hij levert.

Waar mogelijk probeer ik de footprint van FELIZ verder te verkleinen.

FELIZ is een bescheiden bedrijf met respect voor haar omgeving. Om mijn ontwerpen tot leven te zien komen reis ik naar de werkplaatsen en ateliers waar mijn designs worden vervaardigd. Ik ga zelf opzoek naar leer en praat met de makers die betrokken zijn bij dit proces. Dit is een transparant proces.

FELIZ kenmerkt zich door pure materialen, europees leer en wolvilt vertaald naar een paar laarzen of sneakers, tas of hoed met een stijlvolle eenvoudige belijning met een boho chic feminine look.

FELIZ gaat dus niet alleen over mij. De collectie is het resultaat van noeste arbeid door een groep loyale ambachtslieden in Zuid Europa, maar uiteindelijk ook over jou...

Maak die keuze en ga voor FELIZ!

 

Met veel liefde gecreërd,

Dorien

© 2014 - 2024 felizshoes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel