Navigatie

FELIZ is het label en de passie van schoenen en accessoire designer Dorien de Herdt. Aangenaam, leuk dat je dit leest.

Tijdens het exposeren van mijn examenwerk in de '90 jaren, werd ik gevraagd te solliciteren bij een eigenwijze jonge Nederlandse schoenen retailer. Ik werd onderdeel van een dynamisch inkoopteam en werd een inspirende stylist. Hier is mijn liefde voor vakmanschap, leer, schoenen en tassen ontstaan. Tot op de dag van vandaag houd ik van die typische geur van echt leer, het geluid van de machines die bij het ambacht van schoenen maken hoort. Mijn nieuwe liefde is het ontwerpen en ontwikkelen van hoeden, in samenwerking met een traditineel atelier in het achterland van Oporto worden de hoeden vervaardigd.

In mijn carriere heb ik veel gereisd voor andere merken, dit heeft mij in de gelegenheid gesteld om veel te zien en nog meer te leren. Ik heb fantastische vakmensen mogen ontmoeten, allemaal mensen met passie voor het product wat zij maken. Met sommige van deze ambachtslieden werk ik nog steeds samen. Het zijn de bouwstenen van FELIZ.

Regelmatig vroegen familie en vrienden of ik ook mijn eigen label wilde opzetten. Pas in 2008 nam ik het besluit om deze grote stap te zetten... Volgend jaar, in 2018 bestaat FELIZ 10 jaar! FELIZ ben ik gestart met een business partner, tegenwoordig werk ik alleen. Gelukkig met een heel fijn sales team. Ik ben een bescheiden bedrijf met respect voor mijn omgeving. Mijn studio bevindt zich in mijn huis en ik vind het heerlijk om op deze manier te werken. Mijn dochters en partner zijn allemaal zeer betrokken bij het proces.

Het is een keuze om de impact op onze leefomgeving zo klein mogelijk te houden. Daarom werk ik alleen met Europese ambachtslieden. Ik reis minimaal 4 keer per jaar naar de werkplaatsen en ateliers waar mijn designs worden vervaardigd. Ik ga zelf opzoek naar leer. Ik praat met de makers en tijdens dit traject komen de mooiste ontwerpen tot leven.

FELIZ kenmerkt zich door natuurlijke materialen, puur wol en stoer leer vertaald naar een schoen, tas of hoed met een simpele belijning.

FELIZ gaat dus niet alleen over mij, het is het verhaal van een klein toegewijd team en een groep trouwe makers, ambachtslieden in Europa.

Met veel liefde creer ik FELIZ en ik hoop dat jij er net zoveel van houdt.

With love,

Dorien

 

© 2014 - 2018 felizshoes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel